Последен шанс за акциите на ЦСКА

Днес изтича срокът, в който ще стане ясно дали публичното предлагане е успешно

Днес е последният ден, в който могат да се купят акции от ЦСКА. До края на деня ще стане ясно дали публичното предлагане на книжата на клуба ще е успешно. Към края на миналата седмица броят на закупените акции бе 331 761, а за да бъде успешно листването на клуба, е необходимо да се купят минимум 1,4 млн. акции.

Публичното предлагане стартира на 21 март, а срокът за покупка на книжа бе удължен до 19 май, тъй като при първия краен срок бяха изкупени твърде малко акции, за да бъде успешно предлагането.

Най-сериозен интерес на феновете имаше първия ден от пускането на акциите, като след това се появиха няколко "пика" на интереса, когато отделни фенове купуваха по-големи количества акции.

Вчера собственикът на клуба Александър Томов обяви, че вече 18% от акциите на клуба са в двама крупни инвеститори. Той обаче не пожела да разкрие имената им, припомня Дарик радио.

Цената на акция е 3 лева, а най-малкият пакет от акции, който може да бъде закупен, е 10 акции - т.е. срещу цена от 30 лева. Всеки, който иска да се възползва от последната възможност, за да купи акции от любимия си клуб, може да го направи от 9 до 16:30 часа, като има специален офис, открит и на стадион "Българска армия".

*Материалът не е препоръка за инвестиционно решение
Коментари: 0