"Правителството се държи на един фикус"

Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството и настоящ депутат от ГЕРБ

Цитат на деня:

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

"Правителството се държи на един фикус". Това каза в ефира на Нова телевизия бившият министър на регионалното развитие и благоустройство в кабинета "Борисов" и настоящ депутат от ГЕРБ Лиляна Павлова, иронизирайки изказването на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който от парламентарната трибуна призова партията му да се гледа като стайно цвете, защото без тях не може да се събере кворум.

С тези си думи Лиляна Павлова коментира ситуациите в Парламента, в които ГЕРБ влизаха в залата, но отказваха да се регистрират и заседанията на Народното събрание не можеха да съберат кворум. По думите на Лиляна Павлова дори управляващите не идват на работа, не могат да съберат необходимия брой депутати и така се стига до проваляне на парламентарните заседания.

"Смятаме, че цялата политика на правителството е провал. Но взехме решение да внасяме вот по определена политика. Вероятно следващият ще е на тема инфраструктура", коментира Павлова намерението на ГЕРБ да внасят вот след вот на недоверие.

Според нея от От едно работещо министерство (старото МРРБ - б.а.) те направиха две неработещи (сегашните Министерство на регионалното развитие и Министерство на инвестиционното проектиране - б.а.).

Подкрепи Economic.bg