Продават легендарната сграда на Скотланд Ярд

Лондон търси 250 - 300 млн. паунда за щабквартирата на полицията

Продават легендарната сграда на Скотланд Ярд

Кметът на Лондон е приел решение да продаде сградата на Скотланд Ярд, където се намира щабквартирата на лондонската полиция, за 250 - 300 млн. паунда, пише The Guardian. 7

Според информацията причината за такъв радикален ход от страна на кмета на британската столица е липсата на средства. От продажбата на сградата, правителството ще спестява по 6 млн. лири ежегодно. Британското правителство изисква от всички териториални полицейски управления да свият разходите си с по 20%, за да се съкрати бюджетният дефицит, достигнал рекордни размери.

От досегашната си квартира лондонското полицейско управление ще се премести в ново, по-скромно по размери здание на крайбрежния булевард "Виктория", също в центъра на града. В старата сграда можеха да работят 2500 души, а в новата - само хиляда. Останалите сътрудници на управлението ще бъдат преместени в други, по-отдалечени офиси, като ще поддържат връзка с центъра чрез смартфони и таблети.

При преместването управлението ще вземе и познатия символ на сградата - въртящия се знак на "Скотланд ярд" от сребрист метал. Той е популярен от телевизионните новини и репортажи на британските и чуждите телевизионни канали, посветени на работата на лондонската полиция.

Коментари: 0