Първанов: "Атака" удари джакпота

Има опасност БСП да изпадне в ситуация на тежко заложничество, смята бившият президент и член на БСП

196 ~ 2 мин. четене

"Атака" разбира, че губи състезанието. Националният фронт за спасение на България (НФСБ) е с една обиколка пред тях. Това заяви бившият президентът Георги Първанов при гостуването си в Стара Загора, предаде Kmeta.bg. "Това изнервя "Атака", тя иска да се върне в мача, но нашето мълчание, отсъствието на ясна позиция в защита на европейските ценности, ще накърни сериозно позициите сред голяма част от избирателите.", смята той.

"Днес бе Брюксел, вчера бе отношението към бежанците, онзи ден имаше друга конфронтационна тема, и аз нямам обяснение защо мълчим, защо не отстояваме своите позиции", попита държавният глава. Според него онзи, който си мисли, че левият избирател може да преглътне всичко, греши.

Първанов припомни, че веднага след предсрочните избори е предупредил, че има опасност БСП да изпадне в ситуация на тежко заложничество от реалния победител "Атака", който ударил джакпота. "По-добре е да се каже почтено каква е нашата позиция и да я отстояваме, отколкото в името на оцеляването във властта да правим такива неуправляеми компромиси", заключи той.

Георги Първанов разкритикува и коалиционната политика на своята партия. "Измислихме т.н. програмно-експертно правителство, което прикрива лични амбиции", каза той и не скри, че продължава да държи на коалициите като форма на управление. Според него коалиция не е мръсна дума, а е дефектен начина, по който се прави в България.

В Града на липите в петък се проведе втората среща, в рамките на дискусионната мрежа, която бившият президент изгражда в страната. Негови домакини бяха бившият здравен министър д-р Евгений Желев и бившият областен лидер на БСП Трифон Митев, и двамата сред отстранените като „негодни" кадри. Първанов се срещна с дейци на културата, разговаря с журналисти, а довечера ще проведе и планираната дискусия със свои съмишленици за езика на днешните политици.

Подкрепи Economic.bg