Rеnault показа новите си камиони на Пловдивския панаир

Превозните средства са с новите Евро 6 двигатели, които са с 5% по-икономични и намаляват разходите с до 15%

140 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Френският концерн Renault Trucks представи изцяло новата си гама камиони у нас. Няколко месеца след световната си премиера превозните средства се появиха и пред българска публика, след като бяха показани на тазгодишния Международен технически панаир в Пловдив.

Всички товарни автомобили са оборудвани с новите двигатели на компанията, които покриват нормата за вредни емисии Евро 6. Те се предлагат в четири сегмента - T, който е за транспорт на дълги и средни разстояния, D - за дистрибуция, K и C, които са за строителството и транспортни задачи извън пътя, съобщиха от българското представителство на Renault Trucks.

За обновяването на пълната гама камиони производителят е вложил 2 млрд. евро. Инвестицията е на Volvo Group, която е част Renault Trucks. В тестовата програма за изпитвания са тествани 300 машини от Т-линията за превозили на дълги разстояния, които са изминали 5 млн. часа изпитвания на стендове, пропътували са 10 млн. км в екстремни условия и са били подложени на реална експлоатация от 50 клиента по света. Камионите за строителство от гама С и гама К пък са преминали през тестове с температури, вариращи от -40°C до +60°C. Те са използвани успешно за превоз на дървени трупи в Камерун, за 120 тона товар в Оман, както и за работа в мина в Турция.

С въвеждането на различните модификации на новите Eвро 6 двигатели средното спестяване може да достигне 5%. При комбиниране на технологичните решения с обучение на водачите, разходите за целия автопарк на клиентите могат да се свият с до 15%, уверяват производителите. Така собствениците на фирми за международен транспорт могат да спестят до 5000 евро годишно на товарен автомобил.

Подкрепи Economic.bg