S&P повиши перспективата на рейтинга на Allianz

Агенцията запази оценката на германския застраховател на ниво AA

220 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Една от трите големи международни рейтингови агенции - Standard & Poor's (S&P) повиши на "стабилна" перспективата за оценката на германския финансов гигант Allianz, съобщиха от българското представителство на компанията. В същото време S&P запази рейтинга на застрахователната група на ниво AA.

"Капитализацията на Allianz се е възстановила и осигурява на компанията значителен финансов буфер, позволявайки й да се справи по-лесно в трудните икономически условия", коментират от рейтинговата агенция.

"През последната година Allianz наблегна върху намаляване на рисковите си позиции и засилване на капиталовата основа. Това потвърждава още веднъж факта, че компанията предлага на клиентите си сигурност", коментира Дитер Вемер, главен финансов директор на Allianz SE. В интервю за allianz.com Вемер добавя, че кредитната оценка играе важна роля при избора на застраховател.

"Този стабилен рейтинг е знак за устойчивостта и стабилността, която клиентите очакват от Allianz. Те купуват финансова защита и искат да бъдат сигурни, че тяхната застраховка е ликвидна в случай на големи загуби или при серия от щети е в състояние да бъдат извършени плащанията", казва още Дитер Вемер.

Подкрепи Economic.bg