Служебният кабинет ще е надпартиен

Бареков определи президента като „единствената легитимна институция в страната в момента“

Росен Плевнелиев:

Служебният кабинет ще е надпартиен
Автор: Economic.bg

Президентът Росен Плевнелиев е уверил, че назначеното служебно правителство ще бъде съставено от проевропейски и надпартийни експерти, които „мотивирано и прозрачно ще работят по важните за обществото теми, като здравеопазването, икономиката и сектор Енергетика.“

Това се казва в съобщение от институцията, изпратено 10 минути преди насрочения начален час на срещата между Плевнелиев и представители на ПП България без цензура.

„В продължение на политическия диалог, провеждан от държавния глава с парламентарните политически партии и с партиите, представени в Европейския парламент, президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с представители на политическа партия „България без цензура“ (ББЦ) и ги запозна с приоритетите на служебното правителство“, е записано в текста на президентската администрация.

Ускоряването на плащанията на средствата от Европейския съюз и работата по Споразумението за партньорство на България с Европейската комисия за периода 2014-2020 година ще бъдат сред основните задачи пред служебния кабинет е разяснил държавният глава. Основна задача пред служебното правителство е да гарантира провеждането на честни и избори.То ще излъчи също така силен сигнал в подкрепа на гражданското общество в България, допълва президентът.

„Партия „България без цензура“ приема аргументите на президента и категорично подкрепя актуализация на Държавния бюджет и на Бюджета на Националната здравноосигурителна каса“ заяви лидерът ѝ Николай Бареков. Наричаният „нов политик“ Бареков е дал висока за програмата на служебния кабинет и определил Президентството като „единствената легитимна институция в страната в момента“.

С днешната си позиция за актуализацията на държавния бюджет, политическата сила преминава през своеобразен „катарзис“, след като досега не подкрепяше внесения законопроект, включително и по време на вчерашните консултации при президента. Тогава Бареков заяви, че няма как да застане зад предложението, тъй като то вече не е на правителството на БСП и ДПС, а на ново парламентарно мнозинство.

Коментари: 0