Собственикът на „Нова телевизия“ купува „Дарик Нет“

"Нова Броудкастинг Груп" придоби 70% от "Дарик Нет" АД

3671 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"Нова Броудкастинг Груп", собственик на "Нова телевизия" и още няколко български канала, придоби 70% от "Дарик Нет" АД, съобщиха от дружеството. След финализиране на сделката, шведската компания ще стане собственик на всички сайтове, част от "Дарик Уеб", както и на най-голямата дигитална медийна компания в страната - "Нетинфо" АД.

След приключване на процеса по придобиване, в активите на "Нова Броудкастинг Груп" ще влизат популярните платформи за видео обмен и видео съдържание VBOX 7 и Nova Play, имейл платформата abv.bg, сайтовете за новини Vesti.bg, DarikNews.bg, NovaNews.bg и сайтовете за спортни новини Sportni.bg и Gong.bg. Уебсайтовете на двете медийни групи са отбелязали над 750 милиона импресии средно месечно в периода април-юни 2013 г.

От компанията смятат, че това обединяване с изключително разнообразната гама от уебсайтове и мултимедийни платформи на "Дарик Уеб" и "Нетинфо" ще даде възможност на "Нова Броудкастинг Груп" да предложи на своите клиенти креативни и добре таргетирани рекламни решения.

"Тази сделка променя изцяло "Нова Броудкастинг Груп". С тази стъпка, която е част от стратегията ни, непрекъснато да предлагаме все по-иновативни решения на нашите клиенти, ние вече ще имаме и отлични възможности за достигане на аудиторията в дигиталното пространство, които да им предложим. Очаквам с нетърпение да започнем съвместна работа с екипа на "Дарик", каза Дидие Щосел, главен изпълнителен директор и зам.-председател на Борда на директорите на "Нова Броудкастинг Груп".

Сделката се очаква да бъде финализирана в края на септември и подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.

Подкрепи Economic.bg