Социалното министерство започва приема на молби за енергийна помощ

Право на помощ имат хората, които надхвърлят диференцирания минимален доход за отопление с до 10 лв. и не са подавали такива молби преди предишния отоплителен сезон

208 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Поделенията на Агенцията за социално подпомагане (АСП) ще приемат молби за еднократна енергийна помощ от 15 април 2013 г. Toва обяви в сградата на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) служебният министър Деяна Костадинова, съобщиха от ведомството.

Молби за помощта, която е на стойност 65.72 лв., могат да подадат хората, които надхвърлят диференцирания минимален доход за отопление с до 10 лв. и не са подавали такива молби преди предишния отоплителен сезон. Ще се взима предвид доходът за шест последователни месеца между 01 януари 2012 г. и 30 септември 2012 г. Крайният срок за подаване на молбите е 26 април 2013 г., включително.

„В понеделник всички агенции, ангажирани с изпълнението на пакета от спешни мерки, ще бъдат в готовност да започнат работа”, увери министър Костадинова. Тя допълни, че се очаква утре в „Държавен вестник” да бъдат обнародвани постановленията на Министерския съвет (МС) от миналата седмица с приетия пакет от спешни мерки за най-уязвимите. 

„Хората, които се грижат за деца с увреждания, ще получат еднократната помощ в размер на 50 лв. в рамките на този месец”, съобщи министър Костадинова. Тя добави, че в същия срок еднократна енергийна помощ ще получат и лицата, които са подали молби за отоплителен сезон 2012/2013 г., но са получили отказ, защото надхвърлят диференцирания минимален доход за отопление с до 10 лв. 

Подкрепи Economic.bg