Софийски мол взе международна награда за дизайн

Проектът на Sofia Ring Mall получи приз в категорията "Търговски архитектурен проект“

Автор: Божидара Иванова

Проектът за най-новия мол в София Sofia Ring Mall спечели приз в категорията „Търговски архитектурен проект“ на престижните международни награди Europе Property Awards 2013, съобщиха от компанията. Sofia Ring Mall спечели наградата в ожесточена конкуренция със стотици проекти за търговски сгради и молове от целия континент. 

Europe Property Awards са сред най-престижните награди в строителния бранш, които отличават най-стойностните и издържани в дизайнерско отношение проекти. Победителите от всяка държава и континент впоследствие ще се изправят един срещу друг на International Property Awards на специално събитие в края на 2013 г., когато ще се определят и най-добрите сгради в света за тази година.

Новият търговски комплекс в столицата ще отвори врати през март 2014 г. Заедно с магазина на ИКЕА, до който е разположен молът. Площта му ще бъде над 100 хил. кв. метра. Sofia Ring Mall ще включва общо над 200 магазина, 10 кинозали и ще разполага с 3,5 хил. паркинг места. Проектът ще е първият т.нар. „отворен” мол, който ще дава възможност за досег с природата в полите на Витоша и ще включва и парк с езеро. Цялата инвестиция в Sofia Ring Mall възлиза на над 120 млн. евро. Комплексът ще бъде съобразен с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност, а зелените площи ще заемат около 30% от цялото му пространство.

Коментари: 0