Sony представя най-тънката PlayStation

Устройството е хибрид от геймърската конзола и ТВ приставка

236 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Sony подготвя премиерата на най-тънкото до момента устройство PlayStation.Това стана ясно от съобщение на компанията до журналисти, в което се посочва, че събитието ще се състои на 30 януари в Лондон. Според електронното издание engadget.com японската компания ще покаже телевизионната приставка PlayStation Vita TV, която стъпва на PS Vita.

PlayStation Vita TV бе обявена през септември 2013 г. от Sony и вече се предлага на японския пазар. Конзолата е с дебелина 13.6 мм. Продуктът осигурява по-евтин достъп до игри чрез свързване към телевизор с HDMI кабел и използване на контролер DualShock 3. От компанията обещаха устройството да стъпи и на пазарите в Европа и САЩ.

Устройството разполага със слотове за флаш карти и карти PlayStation Vita, интерфейси USB и HDMI, Ethernet контролер, безжични модули Wi-Fi и Bluetooth и вградена памет 1GB. Компактната ТВ приставка поддържа работа със социални и мултимедийни услуги, а функцията PlayStation 4 Remote Play позволява показване на игрите от конзолата PlayStation 4 на телевизор.

На събитието в Лондон компанията може да представи джобна конзола PlayStation Vita PCH-2000, която е с 15 мм по-тънка в сравнение с предишния модел. 

 

Коментари: 0