„Тракия“ ще е готова на 1 юни

Строителят на лот 4 търси финансиране и до дни ще започне да работи отново

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова продължава да вярва, че магистрала "Тракия" ще бъде построена до 1 юни. Надеждите си тя изрази в ефира на БНР. През изминаващата седмица министерството се е срещнало няколко пъти с изпълнителите, подизпълнителите и доставчиците, които работят по трасето. След срещите е станало ясно, че фирмата-изпълнител търси оборотни средства от около 40 млн. лв., с които да покрие дължимите суми към подизпълнителите и доставчиците.

В средата на седмицата това потвърди и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. От думите му стана ясно, че изпълнителят на лот 4 от АМ "Тракия" - Сдружение "Тракия IV", ще  тегли кредит, за да може да се разплати с фирмите, участвали в строителството на пътната отсечка.

Днес пред националното радио Лиляна Павлова коментира още, че оставащите 35 километра от финалната права са много важни и затова тя е поискала да чуе готовността, увереността и желанието да се завърши аутобана. "Вероятно в понеделник или вторник те ще финализират своите преговори и най-вероятно ще започнат да се разплащат и да работят", заяви Павлова. Регионалният министър допълни, че за да се изпълни договора в срок, работата трябва да е денонощна и на пълни обороти. Лазар Лазаров също обяви в сряда, че въпреки забавянето, при добра организация от строителя, лот 4 от АМ "Тракия" може да бъде завършен в договорения срок - 30 май 2013 г.

Подкрепи Economic.bg