Властите в Италия продадоха 52 държавни лимузини в eBay

В първия ден на продажбите Рим успял да сключи сделки на стойност 371 400 евро

Закъсалото за средства италианско правителство изкара 370 000 евро от продажбата през еBay на 52 луксозни автомобила, които бяха собственост на властта, съобщиха от кабинета на премиера.

В първия ден на продажбите Рим успял да сключи сделки на стойност 371 400 евро при сделки с т. нар. сини лимузини. Така на жаргон италианците наричат лимузините, ползвани от министри и държавни служители. Санкция за продажбите дал новият премиер на страната Матео Ренци. Той обеща да реализира спестявания от бюджета на правителството в размер на 7 млн. евро. На продажбата на правителствените лимузини се гледа като на нещо символично, като на опит за намаляване разходите на политическата класа, чиито представители са замесени в корупционни скандали.

Над 1 млн. души посетиха еBay, за да разгледат автомобилите за продан. Сред предлаганата стока имаше марки като Алфа Ромео, Ланча и Ауди. Колите бяха принадлежали на министерствата на вътрешните работи и отбраната.

Следващата продажба на коли, собственост в момента на властите, е определена да се проведе пак през eBay на 28 април. В нея ще бъдат включени 8 автомобила Мазерати, собственост на държавата. В съобщение за продажбите от резиденцията на премиера се казва, че "продадените коли са били избрани сред тези, за които правителството е решило, че вече не са необходими".

Коментари: 0