Вълна от негативизъм в Twitter

Мненията в Twitter са по-негативни от тези на широката общественост, показва проучване на Pew Research Center

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Гергана Малкоданска

Ако искате да откриете реалистично публично мнение, не посещавайте Twitter! Ако търсите негативизъм и пристрастия, социалната платформа е точното място за вас. Това показва проучване на Pew Research Center, която в продължение на една година изследва и сравнява общественото мнение и реакциите, изразени в Twitter, около осем важни събития.

"На моменти Twitter кореспонденцията е по-либерална от проучваните мнения, докато понякога е по-консервативна. Често присъства негативизъм, който се откроява. Голяма част от разликата може да се дължи както на определената извадка от обществеността, така и на това кой точно решава да вземе участие в чатовете там", смятат от Pew.

Доказателство за преобладаващия негативизмът в Twitter са коментарите около предизборната битка на Обама и Мит Ромни, пише PRDaily.

"Първоначалното положително мнение на потребителите на социалната платформа бързо премина в отрицателно. За двамата кандидати негативните коментари надвишиха положителните с много през целия сезон на кампанията. Но от септември до ноември Ромни е носител на повече негативни коментари в сравнение с прекия му конкурент Обама", се казва в съобщението на компанията.

Подкрепи Economic.bg