Започва профилактика на съоръженията на ЧЕЗ

Ремонтите ще продължат от 5 август до края на октомври

88 ~ 1 мин. четене

Дружеството "ЧЕЗ Разпределение България", което захранва с ток клиентите в Западна България, започва планова профилактика на съоръженията си. Проверките и ремонтните дейности ще продължат от 5 август до края на октомври. Профилактиката ще се извърши с цел спазване на нормативните изисквания за експлоатация и поддържане на съоръженията и подобряване на състоянието им, съобщиха от компанията.

"В периода на профилактиката ще има временни прекъсвания на електрозахранването на нашите клиенти, като те ще бъдат уведомени за това по установения ред. Поднасяме извинения на потребителите за създадените неудобства, но уверяваме, че в дългосрочен план качеството на доставяната електроенергия ще бъде подобрено и прекъсванията на електрозахранването ще намалеят", каза Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в "ЧЕЗ Разпределение България".

По време на профилактиката се преглеждат съоръженията на компанията, а резултатите от проверките се анализират и се определят необходимите видове дейности и ремонти, както и техниката, нуждаеща се от рехабилитация. Всички повредени съоръжения се подменят.

Подкрепи Economic.bg