Американският университет в България с нова стипендиантска програма

Rising Impactors е отворена за всички ученици в 12-и клас

Американският университет в България с нова стипендиантска програма

Президентът на АУБ Стивън Съливан

232 ~ 1 мин. четене

Американският университет в България (АУБ) обяви новата си стипендиантска програма Rising Impactors. Стипендията предоставя възможност млади хора, които с делата си са допринесли за положителна промяна в своята общност, да получат качествено образование и да продължат да бъдат носители на позитивна промяна в обществото. 

На събитието присъстваха президентът Росен Плевнелиев (мандат 2012 – 2017), членове на борда на АУБ, сред които Андрей Делчев и Тим Хигинс, президентът на АУБ д-р Стивън Съливан, зам.-ректорът на институцията д-р Емилия Занкина, представители на бизнеса, водещи медии, гости.

Във встъпителното си слово президентът на АУБ Стивън Съливан посочи: “Именно промяната е вселената, в която младите хора живеят днес! Нека заедно подпомагаме промяната да се случва.”

„В свят на глобализация се чувстваме ангажирани да даваме на младите хора повече причини да останат и променят обществото в своята родна страна! Rising Impactors е причина и  възможност! Сигурен съм, че в лицето на бизнеса ще намерим много будители”, изтъкна Росен Плевнелиев.

Програмата Rising Impactors е отворена за всички ученици в 12-и клас, а първите стипендианти ще бъдат избрани от специална комисия. Проектите ще бъдат обективно оценявани както от гледна точка на дълготрайността и възможностите за надграждане на положителната обществената промяна, която предизвикват, така и от гледна точка на броя хора, облагодетелствани от тази положителна промяна.

Големи международни и български компании, фондации и частни лица подкрепиха програмата морално и финансово още преди официалния старт, а пионер в приноса към каузата е президентът Росен Плевнелиев.

Подкрепи Economic.bg