АПИ ще определя маршрутите на транзитните превозвачи през България

Този ангажимент се вменява на пътната агенция от здравния министър Кирил Ананиев за времето на извънредното положение

АПИ ще определя маршрутите на транзитните превозвачи през България

Снимка: Economic.bg/Архив

2627 ~ 1 мин. четене
Агенция "Пътна инфраструктура" вече има ангажимент да определя по своя преценка маршрута на тежкотоварни автомобили с водачи, които не са български граждани и идват от трети страни и преминаващи транзитно през България. Това е записано в нова заповед на Кирил Ананиев, публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването. Ако маршрутът на тези камиони е с крайна цел доставка на стоки в България, тогава след разтоварването те трябва да напуснат "незабавно" територията на България.

Самата заповед обединява няколко други по-стари заповеди, сред които и тези, които забраняваха влизането на територията на Република България на всички граждани на държави извън ЕС, както и на граждани, идващи от Италия, Испания, Франция, Великобритания, Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург през всички контролно-пропускателни пунктове и с всякакъв вид транспорт.

Изключение се прави за български граждани и членове на техните семейства.

Забраната не касае медицински специалисти, транспортен персонал, ангажиран с превоз на товари, погранични и сезонни земеделски работници.

Всички пристигащи у нас лица се поставят под задължителна 14-дневна карантина, гласи още заповедта на министъра.

Въвеждат се и специални правила по отношение на лицата, осъществяващи предоставянето на стоки и услуги.

Цялата заповед може да видите ТУК.

Подкрепи Economic.bg