Ангелкова: Никъде нямам къща, живея в апартамент

Министърът на туризма предупреди, че ходи на гости на приятели и може да се тиражират снимки и на техните имоти

Ангелкова: Никъде нямам къща, живея в апартамент
2180 ~ 1 мин. четене
Къща нямам никъде – нито в България, нито извън България, живея в апартамент, описан в данъчната ми декларация. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на извънредна пресконференция по повод обвиненията на Валери Симеонов че има „имот декар и половина с перфектно обзавеждане“, но не го е вписала в декларацията си.

„Много ми е обидно вместо да говорим за предстоящия летен сезон и политиките в сектора на туризма, отново да съм принудена да обяснявам някакви твърдения от един бивш вицепремиер. Ясно съм декларирала какви са средствата за придобиването на имотите ми, ясно съм заявила, че мога да докажа всеки един лев от всичко, което притежавам”, заяви Ангелкова.

Министърът на туризма припомни, че България е правова държава, затова трябва да бъдат оставени съответните органи да направят проверка и да установят дали има някакво нарушение при декларираните от нея имоти.

„Определено започвам обаче да се безпокоя. В социалните мрежи се разпространяват снимки на къща на родителите на съпруга ми, но не смятам, че това е престъпление. Също така съм била на рождени дни на приятели в техните къщи, надявам се, че няма да има нужда и за снимки от техните домове да обяснявам”, заяви Ангелкова.
Коментари: 0