Ангелкова: Работим за пускане на директна авиолиния България-Китай

Съвместни продукти между европейските страни ще бъдат един от начините за привличане на повече китайски туристи

Ангелкова: Работим за пускане на директна авиолиния България-Китай
1128 ~ 1 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
Работим в посока създаване на директна авиолиния България–Китай, но предстои много работа по реализирането на проекта. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция преди срещата на високо ниво „Туризъм и икономически растеж“, която се провежда в Националния дворец на културата (НДК) във вторник. Това е първото събитие от сектор туризъм, провеждащо се в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Ангелкова коментира, че Китай е изключително важен не само за България, но и за Европейския съюз и Европа като цяло. Тя обясни, че на днешната среща ще бъде обсъдена възможността за представяне на Европа като туристическа дестинация за китайските туристи. Един от начините, които министърът изтъкна, е създаване на съвместни туристически продукти и услуги от европейските държави с цел привличане на повече китайски туристи. 

„Смятаме да привлечем повече китайски туристи в България с усилия и връзка между европейските страни“, допълни Ангелкова. „Министърът на Хърватска направи предложения да се включим към техните туристически пакети, които готвят със Словения, насочени към китайските туристи. Имаме такива и с Турция, Гърция и Румъния като това е един от начините за привличане на допълнително туристи“, заяви Николина Ангелкова.

Тя допълни, че тази година България е домакин на срещата 16+1 между държавите от Централна и Източна Европа и Китай, на която ще бъдат обсъдени политики на сближаване и възможности за съвместни проекти в сферата на туризма. 
Подкрепи Economic.bg