Ангелкова: Русия е един от стратегическите туристически пазари за България

През миналата година Русия заема 5-о място по брой посещения в нашата страна, посочи министърът на туризма

Ангелкова: Русия е един от стратегическите туристически пазари за България
672 ~ 1 мин. четене
Русия е един от стратегическите туристически пазари за България, а през изминалата година заемо 5-о място в националната класация за брой посещения в нашата страна с близо 558 хил. пътувания. Това обясни министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация. 

Тя добави, че през тази година се очаква да се отвори национален маркетингов център Visit Russia, който ще подпомогне за развитието на туризма между двете страни.

От своя страна Олег Сафонов заяви, че Русия е заинтересована руските туристи да почиват в България. Според него тази година още повече руски туристи ще посетят нашата страна. Сафонов коментира, че се търсят начини за задълбочаване на сътрудничеството в сектора. Има идея за създаване и утвърждаване на проект за Черноморска кухня, което е предпоставка за привличане на още туристи.

Обсъждат се още и възможности за общи действия в сферата на круизния туризъм. В София през  ноември ще се проведе и вторият Международен конгрес на световните цивилизации и древните маршрути към Световната организация по туризъм, информира министър Ангелкова
Подкрепи Economic.bg