Ангелов вече не иска да отваря детските градини и яслите

Здравният министър преобърна позицията си след силния обществен натиск и обвинения в безотговорност и обслужване на политически интереси

Ангелов вече не иска да отваря детските градини и яслите

Снимка: Красимир Свраков

12054 ~ 1 мин. четене

Имаме нужда от цялата информация до края на тази седмица, за да вземем решение дали да отваряме детските градини. Това заяви на редовния брифинг на НОЩ днес здравният министър проф. Костадин Ангелов. Преди три дни той заяви, че спрямо числата, които наблюдаваме, има готовност за отваряне на детските градини и ясли. Тогава думите му бяха в подкрепа на препоръката на Борисов, който само няколко часа преди това посети фурна, откъдето заяви, че на 14 декември трябва да бъдат отворени детските градини и яслите.

Мерки срещу COVID-19

Днес Ангелов вече смята, че не може отсега да се правят изводи какви ще са действията относно разхлабването мерките, тъй като остават да се видят данни за 4-те дни до края на седмица. Реакцията му днес идва след силен обществен натиск, че здравните власти действат безотговорно, опитвайки се да угодят на политически интереси.

"Призовавам хората да проявят търпение, да загърбим политиката, политическите пристрастия и обвинения и да се съсредоточим върху целта – да овладеем пандемията и да прекършим гръбнака на този невидим враг. Нека само десет дни да издържим", каза министърът по време на днешния брифинг. „Рано е да правим изводи за постигане на успех. Остават ни 10 дни до 21, в които трябва заедно да постигнем успеха, за който говорихме в началото на въвеждането на мерките.“

Виждате колко непредвидимо протича заразата тази есен. А тепърва предстои зимата", допълни Ангелов.

„Натискът е огромен, всички хора са разделени. Някои не ни вярват, друг ни обичат, едни ни критикуват, други казват, че сме либерални, трети не вярват в съществуването на коронавируса. Трябва да намерим баланс“, допълни още той.

Според него „ситуацията изисква надлъгване с вируса“.

„Този вирус изисква всеки от нас да стане лекар и да облече бяла престилка. И ние трябва да го направим“, отново призова здравният министър.

Подкрепи Economic.bg