Apple е компанията с най-много инсталирани слънчеви мощности в САЩ

Тя изпреварва един свой голям технологичен конкурент

Apple е компанията с най-много инсталирани слънчеви мощности в САЩ

Apple Park в Купертино

Снимка: Wikipedia

Компанията с най-много инсталирани слънчеви мощности в САЩ е Apple, според нов доклад на Асоциацията на индустриите на слънчева енергия (SEIA).

Публикуван в четвъртък, докладът за слънчевата енергия за 2018 г. разглежда фирмите в САЩ със соларни инсталации както "на място", т.е. в централния офис, така и извън него.

Apple, с 393 мегавата инсталирана мощност, е на първо място. Apple твърди, че централата й в Купертино, Калифорния, се захранва от 100% възобновяема енергия от „множество източници“. Те включват покривна соларна инсталация от 17 MW и 4 MW горивни клетки за биогаз.

Капацитетът се отнася до максималния обем, който инсталациите могат да произвеждат, а не за това, което те в момента генерират.

Amazon и Target допълват Топ 3, съответно с 329,8 MW и 242,4 MW инсталирана мощност. 
Други фирми в топ 10 включват големи предприятия като Walmart, Google и фирмата за недвижими имоти Prologis.

Ако се разглеждат само инсталации на място, Target е на първото място, следвана от Walmart и Prologis.

"Най-големите компании все повече инвестират в чиста, надеждна слънчева енергия, защото има икономически смисъл", заяви Абигейл Рос Хопър, президент и главен изпълнителен директор на SEIA. 
"Когато световните марки преминават към слънчева енергия, останалата част от света го забелязва", добавя тя.

Според SEIA, корпоративното слънчево усвояване се е увеличило през последните няколко години. Повече от половината от общия капацитет в САЩ е инсталиран от 2016 г.

Организацията заяви, че 7000 MW търговски инсталации в САЩ произвеждат 10,7 милиона мегаватчаса електроенергия годишно, като компенсират 7,5 милиона тона въглероден диоксид в процеса. Това се равнява на премахването на 1,6 милиона автомобила от пътя.

През последните няколко години големите компании предприемат действия за снабдяване с редица възобновяеми енергийни източници.

През октомври 2017 г. Amazon обяви, че Amazon Wind Farm Texas е в експлоатация. Съоръжението, което се намира в окръг Скъри, има над 100 турбини и ежегодно добавя повече от 1 милион мегаватчаса чиста енергия към мрежата.
Коментари: 0