Apple с патент за управление на iPhone с ръкавици

Glove Touch Detection ще подсигури работата на сензорния екран на iPhone в ситуации, когато между пръстите и дисплея има преграда

Apple с патент за управление на iPhone с ръкавици

Очаква се скоро Apple да патентова още една интересна технология за улеснение на потребителите на мобилни устройства. Компанията е подала заявка за патент, в която описва технология за управление на джаджите с ръкавица на ръката, която ще спомогне работата с дисплея по време на студените дни. 

Технологията се нарича Glove Touch Detection и е призвана да подсигури работата на сензорния екран на iPhone дори в ситуации, когато между пръстите и дисплея има преграда, например ръкавици, пише Cult of Mac. 

Инженерите на Apple вече са проектирали съществуващите технологии за разпознаване на докосвания допълнителна чувствителност, която се проявява и при допир с ръкавица. Технологията отчита и анализира предишните докосвания, като определя типа и силата на натиск, и съответно възприема новия сигнал – от ръкавицата – като аналогично докосване. 

След патентоването на новата технология, на потребителите няма да се налага да използват специален импрегнатор за ръкавици или сензорни екрани с допълнителни приспособления. 

Някои от конкурентите на Apple, вече предлагат подобна функция в продуктите си - Galaxy Note 3 на Samsung позволява на потребителя да управлява сензорния екран с ръкавици.

Коментари: 0