Audi показа безпилотен модел на CES 2015

A7 Piloted Driving ще се появи на пазара от 2016 г.

Audi показа безпилотен модел на CES 2015

Автомобилният производител Audi показа безпилотен автомобил на изложението CES 2015 в Лас Вегас. Протитипът A7 Piloted Driving е пристигнал за изложението без шофьор по магистралите на Вегас, пише Speed Press. 

По време на шоуто германците се фокусираха върху втората си безпилотна концепция, направена на базата на неотдавна представения прототип Prologue, голямо купе, от което ще бъде вдъхновен дизайнът на следващото поколение на А8. Луксозният седан трябва да се появи на пазара от 2016 г. 

Автономният Prologue е с лазерни скенери, радари и ултразвукови сензори. Към тях трябва да добавим и 3D видео камерите, които също помагат за безпилотното управление. 

Първият сериен автомобил на Audi, който ще е способен да се „самоуправлява“, ще е следващият A8, като той все още няма да е напълно автономен. По-скоро ще се движи сам в задръстване, ще може да се паркира сам при определени ситуации и вероятно да не изисква шофьорска намеса и на магистрала. 

Друга особеност на автономния Prologue е новата хибридна система, която съчетава 4,0-литров V8 и електрически мотор, разположен между двигателя с вътрешно горене и 8-степенната автоматична трансмисия. Макс. мощност на системата е 677 к.с.

На щанда си на изложението CES Audi демонстрира новите си системи за свързаност, инфоразвлекателни модули и интерфейс от ново поколение, аудиосистема с 3D звук и някои от асистиращите системи, които ще бъдат част от обзавеждането на новия Q7 от 2016-а моделна година. 

Коментари: 0