Българи правят цветен хляб в Лондон

Компанията Lale bread набира финансиране в сайта Kickstarter

Българи правят цветен хляб в Лондон
4040 ~ 1 мин. четене
Трима българи от Русе са на път да сбъднат мечтата си да произвеждат цветен хляб, но в Лондон. Те са патентовали продукта си през 2002 г., но поради липса на средства не са успели да развият бизнеса си у нас, съобщава БНТ.

За да осъществят проекта си Lale bread във Великобритания, българите разчитат на онлайн сайта Kickstarter , който подпомага иновациите в бизнеса.

Преди 15 години съдружниците Стилян, Искрен и Висарион започват да произвеждат в Русе и Казанлък цветен хляб, като използват домати, цвекло, спанак и чушки. След година обаче са принудени да затворят фурните си, защото цените на тока започват да растат нагоре и не успяват да се справят с останалите разходи.

Хлебопроизводителите заминават за Лондон с надеждата, че там ще могат да развият бизнеса си по-успешно. Като за начало те започват работа в строителството.

Те се надяват, че до два месеца ще успеят да съберат 18 000 паунда от потребителите на сайта, които са харесали идеята за шарения хляб.

Тримата българи искат да произвеждат уникални цветни сандвичи. Оказва се, че цветният хляб не е единствената им иновативна идея. Те са автори и на рецепта за газирана ракия.
Коментари: 0