България с нов световен рекорд за книгата на Гинес (снимки)

Над 550 участници създадоха най-голямата мозайка от стъклени бутилки в света

България с нов световен рекорд за книгата на Гинес (снимки)
България влезе в "Книгата за рекорди на Гинес" с нов рекорд - създаване на най-голямата фигура от стъклени бутилки в света, в която взеха участие над 550 служители на Кока-Кола в България.Конструкцията се състои от 72 933 празни стъклени бутилки. Тя бе изградена в спортния комплекс в  к.к. "Камчия“, област Варна и има формата на емблематичната контурна Coca-Cola бутилка. Фигурата се разпростира на 250 кв.м., тежи приблизително 19 тона и съдържа думата "БЪЛГАРИЯ", изписана върху нея.

Работата по конструкцията, която отне 2 часа и 20 минути, беше внимателно проследена от представители на Световните рекорди на Гинес. Новият български рекорд подобрява предходния 10 пъти.  Предишното постижение принадлежи на Токио и е поставено през 2014.


Инициативата е обвързана с един от основните корпоративни социални приоритети на Кока-Кола – развитието на младежта. Варна бе избрана за "Европейска младежка столица 2017" за готовността си да включва активно младите хора в дейностите на обществото. Участниците в създаването  на мозайката организираха кампания за набиране на средства в подкрепа на инициативата "Варна – Европейска младежка столица 2017". 


Коментари: 0