БДЖ се похвали с още един ремонтиран локомотив (галерия)

С новите локомотиви и ремонтираните се очаква да намалеят закъсненията на влаковете

БДЖ се похвали с още един ремонтиран локомотив (галерия) 5 Снимки

Снимка: БДЖ

Автор: Economic.bg

Още един изцяло обновен електрически локомотив на БДЖ вече обслужва влаковете по жп мрежата в страната. Това е втората напълно възстановена транспортна машина, която от силно амортизирано състояние и трайно спиране от движение е върната в употреба след извършен капитален ремонт в Чехия. Първата е в движение от началото на годината.

Локомотивът е част от изпълнението на два договора за извършване на капитален ремонт на общо 20 електрически машини от серия 44, които се реализират след проведени процедури в края на 2019 г. от ДЗЗД „Обединение „Рейл Сървисис”, Чехия и „Жос Врутки” А.С., Словакия. Капиталният ремонт включва цялостна подмяна на всички елементи в локомотивите с чисто нови части и оборудване.

По договора със заводите всеки месец през 2021 г. се очаква да излиза изцяло ремонтиран локомотив въпреки забавянето в първоначалните срокове за изпълнението на ремонтите заради коронакризата.

Програма за рехабилитация на БДЖ, която включва ремонт и рециклиране на вагони, капитални и подемни ремонти на локомотиви, основен ремонт и поддръжка на мотрисни влакове, както и закупуването и доставката на нов подвижен състав, значително ще промени облика на подвижния състав и съответно ще повиши качеството на обслужване за клиентите на БДЖ, казват от държавната компания.

Те очакват чрез изпълнението на договорите за доставка на нови локомотиви и ремонт на съществуващия подвижен състав, до края на април да бъде решен проблемът с постоянния недостиг на локомотиви за изпълнение на Графика за движение на влаковете. Очаква се да намалеят възникналите аварийни ремонти и последвалите от тях закъснения на влаковете.

Коментари: 0