Без Facebook сме по-щастливи

Социалният живот и концентрацията ни се подобряват

Без Facebook сме по-щастливи
Хората, които не ползват Facebook, са по-щастливи от останалите. Това сочат резултати на датския Институт за изследване на щастието, цитирани от AFP.

Изследването включва 1 095 души в Дания, които са били разделени на две групи - такива, които продължават да ползват социалната мрежа и други, които спират. След една седмица станало ясно, че хората, които не са използвали Facebook са били по-удовлетворени от живота си. 88% от тях се определили като щастливи, а в другата група този процент бил 81%. В същото време 12% от първата група били недоволни от живота си, а във втората - те били 20%. 

"Избрахме Facebook, защото това е социалната мрежа, която е най-широко използвана от всички възрастови групи", обяви Мейк Викинг, директор на Института. 

Към края на експеримента отказалите се от Facebook били с по-добър социален живот и се концентрирали по-лесно върху задачите си. От резултатите става ясно, че ползващите социалната мрежа са с 39% по-висок риск да се чувстват по-нещастни от своите приятели.
Коментари: 0