Bombardier продава дейностите си в Белфаст

Компанията обаче ще запази присъствието си в Северна Ирландия

Bombardier продава дейностите си в Белфаст

Снимка: Wikimedia

Канадският производител на самолети и влакове Bombardier обяви за продан дейностите си в столицата на Северна Ирландия Белфаст, пише BBC. Ходът е част от стратегията на компанията за реорганизация на дейностите ѝ по света.

Bombardier, която осигурява работа на около 4000 души на няколко места в Северна Ирландия, обаче ще продължи да управлява директно съоръженията си в останалите част на страната. Производителят, който също така има заводи в Мароко, заявява, че ще работи в тясно сътрудничество със служителите си и техните профсъюзи при евентуален бъдещ преходен период.

В изявлението си по темата авиопроизводителят обявява „стратегическото сформиране на Bombardier Aviation, консолидирайки всички активи в авиационната сфера в един единствен, рационализиран и напълно интегриран бизнес“. Компанията отбелязва, че през последните години съоръженията ѝ в Белфаст и Мароко са имали значително повишение на дейността поради задачи от чуждестранни клиенти.

Компанията ще търси правилен купувач на заводите, който да действа отговорно и да реализира пълния възможен ръст на компанията в Белфаст, но няма да се създават нови работни места.
Коментари: 0