Борисов: Направихме едно балканско председателство

Сърбия тази година ще завърши магистралата до българската граница, стана ясно след срещата на върха между четирите държави

Борисов: Направихме едно балканско председателство
896 ~ 1 мин. четене

„Направихме едно наистина балканско председателство, без никакъв егоизъм. Вярно, това в България някои не го разбират, но ние дадохме шанс на всяка една балканска държава да се представи достойно пред ЕС“. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференцията след Съвета за сътрудничество на високо равнище между премиерите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президента на Сърбия Александър Вучи.

„Има нещо много важно. Ние с Гърция и Сърбия може много да настояваме Сърбия да бъде приета в ЕС, но има критерии, които всички балкански страни трябва да изпълним - да вдигаме доходите, брутния вътрешен продукт и да направим народите по богати“, обясни Борисов.

По думите му общите ни цели трябва да са насочени върху развитие на транспортните коридори и инфраструктурите. Борисов каза, че се очаква транспортните министри на четирите страни да представят план за развитие на връзките до месец септември тази година.

„Всичко, което правим днес има значение за бъдещето. Събирането дава политически послания към нашите народи“, допълни премиерът.

„Сърбия тази година ще завърши магистралата до българската граница. Надяваме се, че свързаността на нашите страни ще бъде много по-добра от тук нататък“, каза президентът на Сърбия Александър Вучич.

„Сърбия има пълната наша подкрепа за присъединяване към ЕС и не само тя, а всички балкански държави“, каза премиерът на Румъния.

Подкрепи Economic.bg