Борисов: Не се притеснявайте, България ще има по-престижен ресор в новата Еврокомисия

През уикенда излезе информация, че България ще получи ресор \"Образование и култура\"

Борисов: Не се притеснявайте, България ще има по-престижен ресор в новата Еврокомисия
Не се притеснявайте, България ще има доста по-престижен ресор в новата Еврокомисия. Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на откриването на модернизираната база на НСА в центъра на София. „Ще бъде и с три пъти по-добро финансиране от досегашното“, заяви той.

През уикенда излезе информация в NOVA, според която България ще вземе ресор „Образование и култура“, но тя все още не е потвърдена официално.

„Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в страната“, заяви Борисов по време на откриването на сградата на НСА на ул. „Гургулят" 1. Общото финансиране на обекта е 3 755 636 лв., като националното финансиране е в размер на 525 000 лв.

Обновяването на учебната база на академията включва ремонт на старата сграда и изграждане на нова зала за спорт. 

„В центъра на града да имаш университет е много удобно. Бази, които струват десетки милиони, не позволихме да бъдат откраднати и дадохме на спортната академия да ги стопанисва", добави министър-председателят. 

В учебната база на Националната спортна академия е осигурено ново обзавеждане и оборудване на учебните зали и кабинети, на конферентната зала, библиотеката, читалнята, както и на фитнес залата и съблекалните. 
Коментари: 0