ЧЕЗ инвестира в присъединяване на нови клиенти

Компанията влага извънредни средства в отстраняване на щетите от обледяванията

ЧЕЗ инвестира в присъединяване на нови клиенти
3626 ~ 1 мин. четене

ЧЕЗ ще инвестира 405 хиляди лева в присъединяване на нови клиенти през януари. Най-много средства извън столицата компанията отделя в областите  Благоевград и Плевен – 181 хиляди лева.  За присъединяване на нови клиенти в София ЧЕЗ инвестира 150 хиляди лева. 

За да отговори на нуждите на нарастващото потребление, ЧЕЗ ще развива мрежата и в Монтана, Ловеч, Видин и Враца. Компанията отделя извънредни средства за отстраняване на щетите от тежките обледявания в Северозападна България в началото на януари.

Природните явления унищожиха много съоръжения на ЧЕЗ през последната седмица. Това доведе до извънредни разходи. Щетите все още се изчисляват, но по предварителни данни има поне 30 счупени стълба. Нашата цел е клиентите ни да бъдат спокойни, че ще имат непрекъснато електрозахранване.  Но с оглед на ограничените ни възможности, промените в климата и кражбите на съоръжения и електроенергия, правим максималното според своите възможности“, каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите“ в ЧЕЗ Разпределение България.

За 11 години от стъпването си на българския пазар ЧЕЗ е инвестирала над 800 млн. лв. в електроразпределителната мрежа на Западна България. За този период компанията е присъединила над 70 хил. нови клиенти. 

Подкрепи Economic.bg