Държавите, които привличат най-много топ специалисти

САЩ и Великобритания не са в Топ 10

Държавите, които привличат най-много топ специалисти

Женева

Снимка: Pixabay

3095 ~ 1 мин. четене
Ако искате да развиете нови умения или да сте заобиколени с вдъхновяващи колеги, насочете се към Европа. Това сочи нов доклад на IMD Business School, според който европейските държави полагат по-добра работа за привличане и развитие на талантливи служители, отколкото повечето други региони в света, съобщава CNBC.

За пета поредна година Швейцария е на първо място в класацията за световни таланти, благодарение на големите си инвестиции в образованието и обучението, както и на привлекателността си сред международните служители. В списъка следват Дания, Норвегия, Австрия и Холандия.

Канада, която се класира на шесто място, е единствената неевропейска нация, която направи първото място. Към нея се присъединяват Финландия, Швеция, Люксембург и Германия, които оформят Топ 10.


САЩ (12), Австралия (14) и Великобритания (23) не успяват да се наредят сред първите места в списъка, който подрежда 63 държави според способността им да развиват, привличат и задържат таланти.

Сингапур (13) се очерта като най-добрата страна в Азия за привличане на талантливи служители, пред Хонконг (18).

Китай (39), Индонезия (45) и Индия (53) са сред останалите големи азиатски страни в подреждането.

Докладът, който е резултат от комбинация от проучвания сред ръководители на фирми и външни данни, измерва страните по три фактора: инвестиции и развитие на националната образователна система; привлекателността на страната за чуждестранни работници (т.е. качество на живот, данъци и разходи за живот); и способността на страната да създава нови възможности за работа и да обучава служители.
Подкрепи Economic.bg