Десислава Танева: Почти всички сектори в земеделието растат

При сектор \"Тютюн\" се наблюдава единственият спад

Десислава Танева: Почти всички сектори в земеделието растат
Почти всички сектори в земеделието растат. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която откри Дванайсетото традиционно изложение по животновъдство в Сливен. От данните, които изнесе в събота, става ясно, че при пшеницата добивът е рекорден за всички времена, при сектор "Зеленчукопроизводство" добивите са двойно повече, а при трайните насаждения – с 50%.

Дори в сектор "Животновъдство" има ръст, въпреки че цените там паднаха много през тази година. „Заявените за подпомагане животни при овцете са нараснали с 13%, говедата - с 18%, като ръст има и при броя на фермите, каза Танева, цитирана от БТА. Единствено при млечните говеда, които не са под селекционен контрол производството е както през миналата година. Според Танева този факт не е притеснителен, защото посоката на развитие трябва до бъде в мерки и направления под селекционен контрол.

При сектор "Тютюн" се наблюдава единственият спад, но това според министъра отново не е притеснително, защото трябвало да има растеж в секторите, които имат пазарна перспектива.
Коментари: 0