Dow Jones с нов рекорд

Технологичните акции изтриха загубите от по-рано и приключиха сесията на зелено

Dow Jones с нов рекорд

Снимка: Pixabay

288 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Dow Jones скочи с 300 пункта в четвъртък и постигна нов рекорд в очакване на данните за пазара на труда в САЩ днес. Индустриалната средна се изкачи с 0.9% и приключи деня на 34 548. S&P 500 се покачи с 0.8% до 4 201, докато Nasdaq Composite изтри загубите от по-рано през деня и затвори с повишение от 0.4%.

Повишенията също бяха подсилени от седмичните молби за помощи при безработица, които бяха с около 30 хиляди по-малко от очакваните. Златото се повиши над 1800 долара за тройунция за първи път от февруари.

Акценти днес

Икономически данни - САЩ

Акцентът за деня ще падне върху данни за пазара на труда в САЩ. Днес ще бъдат публикувана промяната на броя на заетите в неселскостопанския сектор на страната, като очакванията са за отчетния период икономиката да е прибавила 1 млн. нови работни места.

Инструмент на фокус

Alibaba – Седмична

Акциите на китайския гигант се понижиха през последните месеци, след като не успяха да се задържат на 300 USD. Цената достигна възходяща тренд линия, която съвпада със 100 периодната експоненциална средна. Навлизането в дълга позиция с има добро взаимоотношение риск / печалба.

USD/CAD

Валутната двойка се намира в низходящ трендови канал от началото на годината. Цената направи успешен пробив на долната ограничителна линия на канала през последната сесия, което се приема за сигнал за продължение на низходящото движение. Волатилността на валутната двойка ще бъде по-висока днес, след като днес ще бъдат публикувани данни равнището на безработица в САЩ и Канада.

WTI

Петролът се понижи през последните две сесии на фона на нарастващия брой нови случаи на COVID-19 в Индия, които могат да окажат влияние върху търсенето на горива в страната. Въпреки това цената се намира във възходящ тренд от началото на месеца, като на графиката се образува възходящ триъгълник. Пробив и задържане над горната граница на техническата фигура дава сигнал за продължение на тренда.

US Tech 100 NAS

Технологичният индекс не успя да се задържи над психологическите 14 000 пункта за дълго. Последва корекция, която успешно проби възходящата тренд линия, което ускори негативното движение. През последните няколко дни изглежда движението в цената образува тренд обръщащ модел двойно дъно.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0