Dow Jones завърши най-успешния си месец от 80-те години

Междувременно Nasdaq беше подкрепен от сплитовете на Apple и Tesla

Dow Jones завърши най-успешния си месец от 80-те години

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Dow Jones и S&P 500 се понижиха в понеделник, но затвориха най-успешния месец август от 80-те години насам. Dow Jones се понижи в понеделник с 223 пункта, или 0.8%, до 28 430.  Въпреки това, през август индексът се е покачих със 7.6%. S&P 500 също се плъзна в понеделник с 0.2%, но записа месечен ръст от 7%. Междувременно Nasdaq беше подкрепен от сплитовете на Apple и Tesla.

Цената на акциите им се покачи съответно с 12.6% и 3.4%. Индексът прибави към стойността си 0.7% и завърши деня на ниво от 11 775. Повечето основни европейски индекси се понижиха в понеделник, но финишираха месеца на зелена територия от над 2%, докато инвеститорите продължават да следят развитието на коронавируса, който в неделя надхвърли 25 милиона случая.

Най-близките фючърсните контракти на WTI и Brent записаха четвърти пореден месец на печалби, след масовите разпродажби около началото на пандемията. Златото от своя страна леко се покачи в понеделник, но успя да се понижи на месечна база за първи път от март.

Акценти от деня

Икономически данни  – Еврозона

Акцентът за деня ще падне върху икономически данни за активността в производствения сектор на Германия, Великобритания и Еврозоната. Очакванията са индексите да не покажат промяна, докато равнището на безработица в ЕС да се покачи до 8%.

Zoom Video Comm.  – Дневна

Акциите на Zoom се покачиха с над 8% в понеделник в очакване на финансовите резултати на компанията за второто тримесечие на 2020, които бяха обявени след края на търговската сесия. Приходите за акция възлязоха на 92 цента при очаквани 45, което изстреля цената на акциите след затварянето на сесията с над 18%. Очакваме цената да направи корекция на силното възходящо движение.

NZD/USD – Дневна

Валутната двойка продължи своето възходящо движение на гърба на слабия американски долар. Цената изглежда достигна линия на съпротива, образувана от предходни върхове. Линиите на бавния Стохастик са на път да се пресекат, което се приема като сигнал за обрат в посоката на движение. Ако станем свидетели на корекция, очакваме цената да срещне подкрепа от 50 ЕМА. 

US Crude October – 4 часова

Договорите за разлика върху WTI образуваха възходящ трендови канал от началото на август. Цената на черното злато бе подкрепена от разхлабването на долара, като в момента се намира в зона на подкрепа образувана от 100 ЕМА и долната граница на канала. Въпреки това, бавният Стохастик все още не ни дава сигнал за край на низходящото движение.

Germany Tech 30 – Дневна

Немският индекс успешно проби 100-периодната експоненциална средна след масовите разпродажби през март. Стойността му достигна зона на съпротива около 3 200, от което последваха няколко корекции и образуването на низходяща тренд линия. Всяка корекция беше осуетена от 100 ЕМА. Цената направи фалшив пробив на тренд линията в понеделник.

Коментари: 0