ДПС изключи двама депутати, избрани с преференция

Гюнай Хюсмен и Муса Палев ще напуснат заради нарушен политически ангажимент и неджънтълменско поведение

ДПС изключи двама депутати, избрани с преференция
364 ~ 1 мин. четене
ДПС изключи от парламентарната си група Гюнай Хюсмен и Муса Палев заради нарушен политически ангажимент и неджънтълменско поведение.

Това съобщи днес в кулоарите на парламента зам.-председателят на партията Тунчер Кърджалиев. Причината за крайното решение е отказът на Хюсмен и Палев да се откажат от депутатските си места, които спечелиха с преференциален вот на парламентарните избори, съобщава Kmeta.bg.

„Хюсмен и Палев бяха обещали да не агитират за преференциално гласуване и да се откажат, ако ги изберат с преференциален вот”, каза Кърджалиев. Той припомни, ДПС е било против въвеждането на преференциалния вот от самото начало, защото той е несправедлив. Би бил справедлив, ако беше задължителен, обяви Кърджалиев.

Не мисля, че съм направил нещо против партията, заяви Муса Палев по повод решението за отстраняването му от парламентарната група. Според него въпросът за изключването му трябва да бъде отнесен към ръководството на ДПС.

Чрез преференциалния вот Гюнай Хюсмен измести от парламента Нигяр Джафер, а Муса Палев - Ахмед Башев от листата в Разград.

След изключването двамата ще са независими депутати засега. Така групата на ДПС в парламента намалява от 38 на 36 депутати.
Подкрепи Economic.bg