Джак Ма: Ако търговията спре, войната започва

Според него, ако искаш да бъдеш успешен, се учиш от грешките на другите хора, не се учиш от успешните им истории

Джак Ма: Ако търговията спре, войната започва

Снимка: БТА

1004 ~ 1 мин. четене

В Давос Джак Ма - основател и изпълнителен директор на китайския онлайн търговец Alibaba, заяви открито и накратко някои от основните предизвикателства, пред които е изправен светът, като даде поток от уникални гледни точки и насоки.

"Ние сме много щастливи, защото светът е в голяма трансформация заради технологиите. Тези нови технологии ще създадат много успешни хора, интересни кариери, но и всяка нова технология ще създаде социални проблеми“, каза той.

"Първата технологична революция предизвика Първата световна война и втората технологична революция предизвика Втората световна война - и сега имаме третата“, казва Ма. Но по думите му, ако има Трета световна война, "мисля, че трябва да бъде война срещу болести, замърсяване и бедност, а не война срещу себе си".

Глобалната търговия трябва да бъде проста и модернизирана, тя трябва да бъде всеобхватна, за да има еднаква възможност всеки да има следващото поколение глобализация.

"Мисля, че глобализацията не може да бъде спряна - никой не може да спре глобализацията, никой не може да спре търговията. Ако търговията спре, спира и светът. Търговията е начинът да предотвратим войната. Това е задачата на нашето поколение – да имаме по-добра технология и по-добро познаване на глобализацията", казва той.

"Научете се от грешките си - без значение колко сте умни вие ще научите от тях. Трябва да споделяме грешките с другите“, категоричен е визионерът.

Според него, ако искаш да бъдеш успешен, се учиш от грешките на другите хора, не се учиш от успешни истории. Книгата, която искам да напиша е Alibaba: 1000 грешки.

Подкрепи Economic.bg