Джак Ма предизвика на бокс Флойд Мейуедър

Пакиао иска реванш от американеца

Джак Ма предизвика на бокс Флойд Мейуедър

Снимка: Alibaba Group

Най-богатият човек в Китай казва, че е готов да излезе срещу един от най-силните боксьори в света. Във видео, публикувано в Twitter в неделя, легендата на бокса от Филипините Мани Пакиао и основателят на Alibaba Джак Ма предизвикаха Флойд Мейуедър да се бие.

"Флойд Мейуедър, ако искаш истинска битка, бий се с мен. Ако искаш показност, моят човек, моят приятел, Джак Ма ще се погрижи за теб", казва Пакиао.

След това той нарича американеца „The Real Manny Team“, очевидна игра на думи с лайфстайл марката, основана от Мейуедър, The Money Team.

"Готов съм. Когато кажеш, където кажеш, екипът на Мани е червен", казва Ма.

Ма се оттегли от китайския гигант за електронна търговия миналия месец, като заяви, че иска да преследва другите си страсти, като образованието. Освен това е известен фен на бойните изкуства - дори участва в кратък филм, продуциран от Джет Ли, в който играе майстор на тай чи.

И въпреки че Ма е очевидно във форма, двубой с Мейуедър е съвсем различен въпрос.

Американският боксьор има 50-0 победен рекорд и се счита за един от най-големите в този спорт. Технически той е пенсиониран, но в предишни години е излизал за големи двубои. Той спечели 9 милиона долара за малко повече от две минути двубой в Япония миналата година.

Пакиао за първи път се би с Мейуедър през 2015 г., а сега филипинският боксьор, който спечели място като сенатор в страната си, иска реванш.

В този двубой, наречен „Боат на века“, Мейуедър взе единодушна победа по точки срещу Пакиао, който до този момент беше на 37 години и далеч от върховата си форма. Феновете на бокса, рекламодатели и телевизионни мрежи от години очакват двубой между двамата, но двете страни не можаха да се споразумеят.

Леонард Елербе от промоутърската компания на Мейуедър каза пред репортери, че американецът "няма интерес" да се бори с Пакиао след събитието в Япония миналата година. Това обаче не попречи Пакиао да предизвика 42-годишния Мейуедър на поредния двубой през януари.
Коментари: 0