„Джи Пи Груп”: Никога не сме изнасяли и горили документи

Компанията иска държавата да разследва изнесената информация от сайта \"Биволъ\"

„Джи Пи Груп”: Никога не сме изнасяли и горили документи

„По повод днешните публикации за задържани журналисти край Радомир, в които името на „Джи Пи Груп” отново беше употребено, категорично заявяваме, че нито в последните два дни, нито когато и да било от компанията не са изнасяни, горени и закопавани никакви документи“. Това казват в официалната си позиция от компанията, изпратена до медиите днес.

От дружеството казват още, че не са собственици на сградата на бул. „Черни връх” 59А, а само наематели и не могат да отговарят за дейността на другите наематели в същата сграда.

По повод статията на разследващия сайт „Биволъ“, че „Джи Пи Груп“ за злоупотреби с европроекти, от компанията казват, че това са манипулации и неверни твърдения. „Категорично не приемаме замесването на „Джи Пи Груп“ в откровени манипулации и неверни твърдения.“

В позицията се добавя, че фирмата „никога и под никаква форма не е имала отношение към оперативната дейност или счетоводството на която и да е от компаниите, споменати в определения като „разследване" материал“.

„Единствената вярна информация в него е, че част от споменатите компании в различни периоди са били в договорни отношения с „Джи Пи Груп” АД и за работата си са получили съответното договорено възнаграждение. Тези отношения са надлежно отразени в публичните финансови отчети на дружеството. Нито една от тези фирми обаче не е и не е била част от групата“, пише още в съобщението.

Според дружеството това не е първият случай, в който се прави опит името на „Джи Пи Груп” да бъде очернено чрез манипулативни и неверни внушения. „Освен че компанията ще предприеме всички възможни стъпки за защита на доброто си име и авторитет, настояваме компетентните държавни органи да разследват изнесените от Биволъ.бг „доказателства“, за да стигнат до истината за действителните цели на подобни журналистически „разследвания“, се казва в позицията.

От „Джи Пи груп“ добавят, че всяка година компанията се одитира от независим одитор, който проверява включително и процесите по съхранение и архивиране на документация. 

Коментари: 0