Експерти: Не купувайте газови уредби под 800 лв.

Разходът на гориво е значително по-голям с турски и китайски газови системи

Експерти: Не купувайте газови уредби под 800 лв.

Цените на качествените газови уредби стартират от 800 лв. Всяко предложение под тази цена означава, че компонентите, от които е изградена газовата уредба, са с ниско качество, предупреждават експерти от REAGAS. 

На пазара се предлагат евтини газови системи, които се правят от турски и китайски копия на оригиналните части. Те често дефектират, не са издръжливи, автомобилът не върви гладко и му светват предупредителни лампи, а освен това разходът за гориво се увеличава значително.

Когато се монтира некачествена газова уредба, се губи ползата от нея, защото не се спестява от гориво, а даже напротив.

Друг недостатък на евтините уредби е, че обикновено нямат гаранция или ако имат, тя е не повече от една година. При оригиналните газови системи гаранцията е две години. През определен период се прави задължително сервизно обслужване, като на определен брой изминати километри на газовата инжекционна система се подменят всички филтриращи елементи, извършва се пълен преглед, проверка, реглаж и настройка на всички механични и електронни елементи, без да се заплаща за самата подмяна, а само за изразходените материали. Тези манипулации се извършат само в регистрирани и оторизирани авто газ сервизи и с оригинални компоненти на газовите системи.

Монтирането на качествена газова уредба спестява 50% от разходите за гориво, благодарение на разликата на цените на горивата. Много важно тя да бъде добре инсталирана и изработена от качествени компоненти, за да може да работи по-дълго време. При монтиране на евтина уредба не спестявате, напротив - разходите  ни за гориво и за поддръжка може да станат дори по-високи от тези за бензин, коментират от REAGAS.

Експертите от бранша препоръчват да имаме предвид следните съвети при покупка на газова уредба:

- Изберете инжектори, редуктори и електроника, които са създадени от български, италиански или полски фирми. Те с годините са доказали своето високо качество.

- Когато се спрете на уредба, първо проучете какви са отзивите за нея в автомобилните форуми в интернет. Това ще ви помогне да си изградите по-добра представа за системата, още преди да сте я закупили.

- Използвайте услугите на лицензирани сервизи с разрешително за монтаж на газови уредби. Така вероятността да ви предложат уредба менте е по-малка, а и ще сте спокойни, че монтажът е извършен правилно и е на ниво.

Коментари: 0