Енергийното министерство ще проверява готови ли са трите ЕРП-та за зимата

Прегледано ще бъде техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти

Енергийното министерство ще проверява готови ли са трите ЕРП-та за зимата
352 ~ 1 мин. четене

Експерти от Министерството на енергетиката ще проверят готовността на трите електроразпределителни дружества на ЧЕЗ, EVN и „Енерго про” и „Електроенергийния системен оператор“ (ЕСО) за предстоящия есенно - зимен сезон.

Експерти от енергийното ведомство ще инспектират на място обекти на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД,  "ЕСО“ ЕАД, „Електроразпределение Север“ АД и „Електроразпределение Юг“ ЕАД, става ясно от съобщение на ресорното министерство.

Прегледано ще бъде техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти. Ще бъде установена степента им на готовност при потенциално неблагоприятни климатични условия през есенно-зимния период на 2018-2019 г., както и предвидените дейности по материално-техническо осигуряване при аварийни ситуации и плановете за тяхното отстраняване.

През месец септември ще бъдат проверени обекти в районите Варна, Добрич, Велико Търново, Шумен и Търговище. Проверки ще бъдат извършени и в обекти в района на Белово, Септември, Велинград, Ракитово, Батак, Девин, Доспат, Панагюрище и Пещера. През месец октомври ще бъдат проверени и обекти в районите Монтана, Берковица, Враца, Мездра, Видин и Лом.

Подкрепи Economic.bg