Европарламентът е одобрил 180 законодателни акта през този мандат

Над 60 от тях са били обработени през последните месеци

Европарламентът е одобрил 180 законодателни акта през този мандат

Снимка: Maxpixel

372 ~ 1 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
Европейският парламент (ЕП) е приел общо 180 законодателни ката през този 5-годишен мандат. Това заяви Джун О‘Кийв, служител в отдела по законодателна дейност на ЕП, предаде репортер на Economic.bg. Над 60 от тях са били обработени през последните четири месеца, повечето от които заради натиск от Европейската комисия и докладчици по различните теми. 

19 от предложенията са свързани с това какво ще се случи ако има Brexit без сделка, посочи О‘Кийв. Европейската комисия е излязла с 36 предложения за следващата многогодишна финансова рамка. По нейни думи средно 18 месеца са нужни за всяко едно от законодателните предложения да бъде придвижено от Европейската комисия до приемане в пленарна зала на ЕП. Изключение са били актовете, свързани с Brexit, за чиито приемано са били необходими 3 месеца.

О‘Кийв смята, че сред най-важните приети предложения през този мандата са Директива 13, касаеща авторското право, законодателството свързано с намаляване на вредни емисии и опазване на околната среда, както и споразуменията за свободна търговия с Канада и Сингапур. Тя посочи, че през следващия законодателен период остават за приемане всичките 36 предложения на ЕК за бюджета, законодателството свързано с миграцията и пакета „Мобилност 1“.
Коментари: 0