Фараж ще прави парти в нощта на Brexit

Все още обаче не е ясно дали събитието ще бъде отбелязано с камбанен звън от Биг Бен

Фараж ще прави парти в нощта на Brexit

Снимка: Unsplash

972 ~ 2 мин. четене
Лидерът на партията Brexit Найджъл Фараж получи одобрение за провеждане на парти в нощта на Brexit пред парламента в Лондон с речи, музика и евентуално камбанен звън от Биг Бен в деня, когато Великобритания трябва да напусне Европейския съюз.

Подкрепящата Brexit кампания „Leave Means Leave“ заяви, че е успяла да получи одобрение на заявлението си за затварянето на площада на Парламента вечерта на 31 януари - в момента, когато предстои Brexit.

„Голям момент е в историята на тази нация и ще празнуваме“, каза Фараж днес.

Партито вероятно ще бъде едно от най-големите събития, което ще отбележи момента, в който Великобритания приключва почти половин век интеграция с Блока.

Решението да разреши това събитие идва в момент, когато правителството все още не е обяснило собствения си план за отбелязване на Brexit, коментира Ройтерс. Засега правителството отказва публични средства, за да гарантира, че Биг Бен, който в момента се ремонтира, може да зазвъни в момента на напускането на Великобритания.

Фараж се оплака, че плановете за провеждане на партито са подкопавани от служители, които се противопоставят на излизането на Великобритания от най-големия търговски блок в света.

Във вторник Фарадж заяви, че се опитват да получат разрешение за провеждане на петминутни фойерверки като част от празненствата. Той каза, че е отказано разрешение за пускане на фойерверки от правителствена сграда, над река Темза и парка Сейнт Джеймс.

Говорител на кмета на Лондон Садик Хан заяви, че е дадено временно одобрение за провеждане на събитието.

Повече от 12 000 души вече са кандидатствали за билети.

Отделно все още не е ясно дали Биг Бен, който не работи в момента поради ремонтни дейности на кулата Елизабет, може да звъни през нощта.

Премиерът Борис Джонсън заяви, че може да потърси групово финансиране за разходите от 500 000 паунда за възстановяване на камбаната и да се забавят ремонтните дейности.

Председателят на партията Brexit Ричард Тис каза, че ако не е възможно камбаната да бие, те ще възпроизведат звука от нея чрез система от високоговорители.
Коментари: 0