Ford и VW ще правят съвместно 8 млн. превозни средства

Гигантите обединяват сили на фона на огромните промени в индустрията

Ford и VW ще правят съвместно 8 млн. превозни средства

Снимка: Pixabay

436 ~ 1 мин. четене
Ford Motor Co и Volkswagen AG обявиха днес, че ще направят съвместно до 8 милиона броя пикапи и микробуси като част от съюза си, обявен миналата година, предава Reuters.

Автомобилните производители ще си сътрудничат при изграждането на градски микробус на Volkswagen, 1-тонен товарен микробус, разработен от Ford, и среден клас пикап Volkswagen, построен на платформата Ford Ranger, от 2022 година.

Американският автомобилен производител №2 ще направи и ново електрическо превозно средство за Европа до 2023 г., изградено на базата на инструментариум на модулното електрическо задвижване на Volkswagen. Очаква се да достави повече от 600 000 бройки за няколко години.

Ford и VW обявиха партньорството си през януари 2019 г. То бележи поредната стъпка от вълната при производителите на автомобили по света да обединяват усилията си на фона на променящата се индустрия. Целта на колаборациите е съвместно да се инвестира в електрически и самоуправляващи се технологии – както за да се спестят милиарди долари, така и за да се обедини ноу-хау.
Подкрепи Economic.bg