Формула 1 премахна красивите момичета от пистата

Част от пилотите се обявиха против решението

Формула 1 премахна красивите момичета от пистата

Снимка: Pixabay

2021 ~ 1 мин. четене
Ръководството на Формула 1 взе решение от началото на 2018 г. да премахне красивите момичета от пистата, които до момента стояха с табелки пред всеки един болид на стартовата решетка преди старта на всяко състезание, предадоха световните медии.

Новите собственици на Формула 1 смятат, че момичетата вече не са "приемливи" или "свързани с Формула 1 и нейните фенове". Присъствието на модели се използва за реклама. Момичетата носят дрехи с имената на спонсорите и държат табели с имената на състезателите на стартовата решетка. 

"Смятаме, че този обичай не съответства на ценностите на нашата марка и определено е в противоречие със съвременните обществени норми", обясни директорът на компанията Шон Брачис.

Някои от пилотите се обявиха против новото решение. "Ще бъде жалко да се отнеме красотата от стартовата решетка", смята Нико Хюлкенберг. "Момичетата трябва да останат", категоричен в Макс Ферстапен.

Припомняме, че преди седмица от Професионалната дартс корпорация забраниха използването на момичета, извеждащи състезателите. Други женски организации призоваха за прекратяване на използването на красиви жени и в бокса, UFC и колоезденето.
Подкрепи Economic.bg