Foxconn замрази плановете за нова фабрика за $10 млрд. в САЩ

Компанията изпитва затруднения

Foxconn замрази плановете за нова фабрика за $10 млрд. в САЩ
Foxconn е променила драстично плана си да построи завод на стойност 10 милиарда щатски долара в Уисконсин, САЩ. Ройтерс съобщава, че плановете, обявени с фанфари от Доналд Тръмп през 2017 г., наскоро са били променени.

Тайванската компания първоначално заяви, че ще издигне завод на 20 млн. кв. фута за производство на LCD екрани, създавайки 3000 работни места - с планове за още 10 000 на по-късна дата. Но сега възнамерява да наема най-вече инженери и изследователи, а не производствена работна сила. Според източник на Ройтерс, тя вероятно ще наеме до 1000 служители.

"По отношение на телевизорите, нямаме място в САЩ. Не можем да се конкурираме", каза Луи Ву, помощник на изпълнителния директор на Foxconn. "Цените на труда са по-високи, отколкото в другите страни", добави той.

Foxconn обаче има проблем не само в Уисконсин: тя има глобален проблем. Фирмата планира съкращения на други места и през декември Bloomberg съобщи, че планира да намали 2,9 млрд. долара от разходите си за 2019 г., за да се справи с предстоящата „много трудна и конкурентна година”.
Коментари: 0