\"Франция се превърна в голям Дисниленд, населен с глупаци\"

Актьорът Жерар Депардийо вече не се чувствал французин

\

Актьорът Жерар Депардийо вече не се чувствал французин. Причината е, че страната му се e превърнала в голям Дисниленд за чужденците, информира "Франс прес", цитирайки интервю на актьора за италианския в. "Кориере дела сера".

На въпрос за излизането в Италия на неговата книга "Невинен", Депардийо най-напред изказа благодарността си към президента Владимир Путин за това, че му е издал руски паспорт. Той харесвал "хулиганската страна" на руския държавник.

А когато журналистът го пита дали все още се чувства французин, актьорът се ядосва : "Не, аз съм гражданин на света. Франция рискува да се превърне в един Дисниленд за чужденците, населен от глупаци, които произвеждат вино и миризливо сирене за туристите. Там вече няма свобода, хората са манипулирани!", пише Нова телевизия.

Не по-малко критичен е Депардийо и към света на киното."Киното вeче не съществува. На негово място дойде светът на забавата, хората, тероризирани от американците, не знаят какво става. Има десет звезди и всички те са американски. Техните филми са фрашкани със специални ефекти и са като видеоигри, като останалото кино едва крета!"

Малко по-благосклонен е Депардийо към Италия: "В Италия, за радост, вие не изгубихте вашата култура и идентичност. Може би това се дължи на факта, че сте млада държава, родена с Гарибалди, противно на останалата част от Европа, която заради страха от мигрантите, стана малко фашистка". 

Коментари: 0