Функцията в бъдещия Galaxy S10, която iPhone няма да има

Слуховете за нея започват да се потвърждават от все повече източници

Функцията в бъдещия Galaxy S10, която iPhone няма да има

Снимка: Samsung

6894 ~ 1 мин. четене
Слуховете тръбят, че бъдещия модел от серията Galaxy S на Samsung, а именно S10, ще се появи през идната пролет и ще бъде разработен в три варианта. За това съобщава и авторитетният анализатор Мин-чи Куо от TF International Securities, пише Business Insider. 

По негова информация един от смартфоните Galaxy S10 ще бъде оборудван с функция, с каквато не може да се похвали нито един iPhone. Става дума за скенер за пръстови отпечатъци директно в дисплея („fingerprint on display” - FOD). 

За разработването на такава иновация от страна на Samsung се говори отдавна. Някои очакваха функцията да бъде лансирана още тази година, например в предстоящия Note 9, но по всичко личи, че това няма да се случи. 

Според информация от сряда двата модела Galaxy S10 от по-висок клас ще бъдат снабдени с „свръхзвуков FOD”, докато бюджетният ще има сензор отстрани. 

И докато Samsung очевидно инвестира в иновации в областта на пръстовите отпечатъци, то основният му конкурент Apple като че ли загърби тази технология. В последния си iPhone американската компания премахна този вид сензор и го замени с функцията за лицево разпознаване Face ID.  

Мин-чи Куо определя популяризирането на пръстовото сканиране от страна на Samsung като „агресивно“ на фона на това, че характеристиката вече е премахната от телефоните на Apple. 
Подкрепи Economic.bg