18-годишен германец от ирански произход e стрелецът в Мюнхен

Към момента нито една групировка не е поела отговорност за атаката

18-годишен германец от ирански произход e стрелецът в Мюнхен

18-годишен германски гражданин от ирански произход е извършил атаката в Мюнхен, при която загинаха 10 души, а други 16 бяха ранени. Трима от тях са тежко ранени. Сред убитите е и нападателят, като все още се изяснява дали е бил убит или се е самоубил. От две години той е живял със семейството си в града. 

Засега полицията не може да каже дали става дума за терористичен акт, тъй като не са известни мотивите на стрелеца. В раницата му не открит експлозив, не се потвърждават и данните за използване на автомат, стрелецът имал само пистолет

Отменена беше и обявената преди това висока степен на терористична заплаха. 

Мюнхенската полиция публикува на сайта си специален формуляр за фото и видеоматериали от трагедията. Полицията призова всички свидетели да й пратят материали от местопрестъплението, които да помогнат да попадне на следите на престъпниците.

Към момента нито една групировка не е поела отговорност за атаката, но един от главните пропагандни канали на  ИДИЛ отпразнува нападението в баварската столица със съобщение: "Цяла Европа е под нашия тероризъм".

Междувременно в социалната мрежа "Twitter" се бе появило автентично видео, което породи съмнения, че смъртоносната атака в баварската столица е плод на десни екстремисти. На записа е показан един от предполагаемите стрелци, който обикаля и крещи: "Аз съм германец, роден съм в Германия", последвано от "убий арабите". 

Коментари: 0